Limited Editions

Wij zijn specialisten in schrijfwaren maar lang niet met alle pennen die wij verkopen wordt ook daadwerkelijk geschreven. Voor verzamelaars en liefhebbers zijn er gelimiteerde en speciale editie's die vaak op thema zijn ontworpen. Soms is dit een persoon zoals bijvoorbeeld een schrijver of iemand die iets in de kunstwereld heeft betekend, soms een legende of een onderwerp als eerbetoon. Beroemde namen als John F. Kennedy, Elvis Presley, Greta Garbo, Gustav Eiffel en Van Gogh hebben natuurlijk genoeg 'voetsporen' nagelaten om unieke pennen op te baseren.

De Special Edtions worden in een korte periode in productie genomen en zijn derhalve na verloop van tijd niet meer leverbaar en worden dan zeldzaam. Echter is lang niet in alle gevallen een oplage of aantal bekend. Deze unieke exemplaren vertegenwoordigen vaak een lagere (verzamel)waarde en zijn niet voorzien van een oplage of nummer 001/999.

De Limited Editions daarentegen zijn vaak voorzien van een uniek nummer en oplage. Deze aantallen lijken soms hoog maar bij een wereldwijde verkoop is het na het verstrijken van de jaren al vaak gebleken dat het verkrijgen van 'oudere items' een lastige (maar niet onmogelijke!) opgave zijn. De verzamelwaarde en verkoopwaarde hangt vaak samen met de oplage. Hoe unieker een item des te hoger vaak de prijsstelling. Vanzelfsprekend is ieders persoonlijke voorkeur voor onderwerp en design mede bepalend of de pen bij u past!